петък, 28 март 2014 г.

Кога разбираш, че си пораснала? Кога точно настъпва момента, когато захвърляш куклите, за да се качиш на онези убийствени токчета . Ти си голяма вече, умна успяла, в целия си блясък. От 3 години самостоятелна, чак сега осъзнаваш, че държиш света в ръцете си. Трудиш се неуморно, жънеш реколтата на собствения си труд и с всеки изминал ден разбираш, че всеки парцал от мола значи нещо много повече от дреха. Усмихваш се, нали, да точно така. Усмихваш се, защото дори и да не го осъзнаваш, ти си звездата на небето, на която и предстои да заблести така силно, че да заслепи всички други. Колкото и да ти навират в носа "приятелките ти" новите си бижута, коли и смартфони, ти знаеш там вътре в теб, че се спотайва един умен и успял човек. Щастлива си, че приятелят ти те е избра заради умът и чара ти, а не заради големите ти бомби и празната черепна кухина. Денонощно градиш плановете си за бъдещето и следваш всяка стъпка която си начертала собственоръчно върху листите наречени живот.
Сутрин, когато се събуждаш се поглеждаш в огледалото и разбираш истината за себе си. Истината, която крещи в теб колко си се променила, как си помъдряла и готова да взимаш съдбоносни решения всеки ден. Поздравявам те мила, за това, че се пребори със себе си , за това, че разбра коя си всъщност и повече няма да позволиш да те мачкат и да ти казват какво да правиш. Сега гласът ти се чува на далече.
Обичам те мило пораснало момиче, гордея се с теб, целувам те...

  https://www.youtube.com/watch?v=wXhMqDotfLk

1 коментар:

  1. И аз те целувам, мила! Всичко написано е вярно до последната думичка! Предстои ти да летиш много високо и аз ти пожелавам да се радваш на всеки миг от прекрасното приключение, наречено "живот"!

    ОтговорИзтриване